Továbbtanulás, Békés

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara  
Pályaorientációs oldala 

Aktuális információk és rendezvények

Több mint ötven csapat jelentkezett

Több mint 50 csapat jelentkezett a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara három fordulós vetélkedőjére. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott játékkal szeretnénk elérni, hogy hogy a diákok önállóan is ismerkedjenek a szakmák világával

Rekordot döntött idén a jelentkezők száma, több mint 50 csapat vette fel a kesztyűt és méretteti meg magát a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztási vetélkedőjén. A versenyen nem azt szeretnénk megtudni, melyik hatodik-hetedik osztályos, három fős csapat a legerősebb, leggyorsabb vagy éppen melyiknek a legnagyobb a lexikális tudása. Sokkal inkább a fiatalok kreativitására vagyunk kíváncsiak. A játék persze soha nem cél nélküli: azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek ismerjék meg a szakmákat, szélesítsék látókörüket és minél tájékozottabbak legyenek a szakmatanulási lehetőségek terén. Ennek a tudásnak a birtokában egyszerűbben döntenek majd, hol szeretnének továbbtanulni nyolcadik osztály után.

A verseny első fordulója, ahol egy kisfilmet kellett megtekinteni és válaszolni a kérdésekre, lezárult. A gyerekek most egy társasjátékon dolgoznak, amelyben lehet szó a pályaválasztási szempontokról, a középfokú iskolatípusokról, szakmákról, munkaerőpiacról, de bármi belefér, ami a pályaorientációhoz kapcsolódik. Ezt április 21-ig kell elkészíteni. A legjobb tíz csapat pedig május 11-én méri majd össze a tudását, immár személyesen, Békéscsabán, a ligetben. Mi már alig várjuk! Reméljük, ti is készültök!