Továbbtanulás, Békés

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara  
Pályaorientációs oldala 

Aktuális információk és rendezvények

Naptárt készítünk a nyolcadikosoknak

Fali, pályaorientációs diáknaptárt készít a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a nyolcadikosoknak. A továbbtanulás előtt álló diákoknak ez egy kiemelkedően fontos év lesz ez, mert már szeptemberben el kell gondolkodni azon, hogy merre tanulnak tovább.IMG 0800

Míg korábbi esztendőkben zsebnaptárt, idén az osztálytermekbe elhelyezhető, nagy, fali, JóPálya-naptárt készít a gyerekeknek és az osztályfőnöknek a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott diáknaptár a megszokotthoz hasonló, mégis sokkal több: tartalmazza a továbbtanulás miatt legfontosabb dátumokat, határidőket, illetve azt is, mikor lehet lazítani és mikor kell belehúzni a jobb jegyekért. Szerepel benne, meddig kell jelentkezni a középiskolákba, mikor lehet várni az eredményeket, megtalálhatóak a szakképző intézmények elérhetőségei.

Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető elmondta, évről évre emelkedik a szakképzésbe jelentkezők száma.  A növekedésben az is szerepet játszik, hogy a fiatalok nem konkrét szakma, hanem ágazat mellett teszik le a voksukat és a duális képzésnek köszönhetően gyakorlatközpontú az oktatás. Sokat nyom a latban a szakképzésben járó ösztöndíjrendszer is.

A kamara mindent megtesz azért, hogy a gyerekek megalapozott döntést hozhassanak, ezt segíti a tovabbtanulasbekes.hu oldal, illetve a Facebookon és az Instagrammon megtalálható JóPálya – és a Tiéd?! oldalak, ahol szerepelnek az iskolák nyílt napjai, össze van gyűjtve, melyik iskola milyen szakokat kínál, melyik képzés melyik iskolában tanulható, illetve olyan, akár kinyomtatható kártyák is készülnek, amely a leggyakrabban választott szakmákat mutatják be. A kamara pályaorientációval foglalkozó munkatársai ezen kívül ingyenes osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket és pályaorientációs foglalkozásokat tartanak a nyolcadikos diákoknak és szüleiknek egyaránt. Ezekre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet bejelentkezni.