Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A cukrász tevékenysége során jeles alkalmak vagy hétköznapok megédesítése céljából cukrászsüteményeket, fagylaltokat, bonbonokat, alkalmi díszmunkákat készít. A cukrász tevékenység tehát egy alkotás, amely során nem csupán terméket gyárt, hanem élményt teremt.
A szakmát azoknak a fiataloknak ajánljuk, akik fejleszteni szeretnék a kézügyességüket, esztétikai érzéküket és kreativitásukat. Képesek fejlődni és változatos munkára vágynak.
A szakma az alábbi szakképzési intézményben tanulható:
BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola www.zwackkeri.hu
Gál Ferenc Egyetem, Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium www.gfe-technikum.hu
GYSZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium www.szekelyszarvas.hu