Turizmus-vendéglátás ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.
Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.
A szakma az alábbi szakképzési intézményben tanulható:
BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola www.zwackkeri.hu
Gál Ferenc Egyetem, Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium www.gfe-technikum.hu
GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium www.oroshazagyszc.hu
GYSZC Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium www.szekelyszarvas.hu
GYSZC Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium www.harruckern.hu